Siirry pääsisältöön

" Inspiraatiota Tilda-kirjoista "

Eräänä jouluna sain lahjaksi Tilda-kirjan, " Sisusta Tildan tapaan ", ja se oli menoa. Ensimmäinen enkeli oli ommeltava jo samana iltana, niinpä muistan kaivelleeni komeron perukoilta kankaiden jämiä ja löysinkin kovan tonkimisen jälkeen palasen ihon-väristä kangasta . Olin piirtänyt kaavat aiemmin valmiiksi ja innokkaasti ompelin ensimmäisen enkelini. Ilman näitä ihania kirjoja en osaisi ommella. Näissä on selkeät ohjeet ja kaavat, joiden avulla on helppo ommella surauttaa nukkeja tai muita koriste-esineitä.

Ensimmäinen enkeli, iloinen prinsessa.
Tekemisen riemu oli suuri ja nälkä kasvoi. Halusinkin jo melko pian suunnitella omanlaisia nukkeja.
Silloin syntyivät omat enkelit  ja pian aloin ommella torkkupeittoja, saunatyynyjä ja aivan kaikkea mitä vain keksinkin. Pyöräytin linnun kaavat. Suunnittelin frakin ja silinterihatun virkkasin langanjämistä. Ylioppilas-lintu sai päähänsä tietysti oman ylioppilaslakin. Pariskuntiakin tuli tehtyä.


Hääpari kesäisessä pesässään.









Piirsin ukko-linnulle frakin kaavat ja silinterihatun virkkasin. Rouva sai lierihatun ja käsilaukun.










" ollaanko siellä kuulolla "

Pitsikenkä, koristeeksi

Sohvatyynyjä, laukunmalliset ja koristeellinen kenkä.


Kirjanmerkkejä, kenkä ja enkelin siipi.
Luulin kehitelleeni hyvänkin tuotteen, suorastaan hittituotteen, Kengät...mutta kukaan ei oikein tajunnut, mitä ne ovat ? Minä osaankin todella hyvin suunnitella koristeita, joilla ei ole mitään hyötyä eikä niillä ole mitään käyttötarkoitusta, mutta ei se mitään , sillä niitä kenkiä oli hauska ommella ja suunnitella  :).
Saunatyynyjä



Wanhassa satamassa ajattelin sitten räjäyttää potin ja pistää rahoiksi. Juupa juu..kyllähän siellä paljon porukka kävi...ihmiset kävelivät tyylikkäästi ohitse...what...missä vika? Töilläni oli ilmeisesti liian kovat hinnat. Olin ommellut suuret määrät jouluisia sydämiä, enkeleitä, saunatyynyjä, kauratyynyjä, koristekenkiä erikoossa...ei mennyt ihan niin kuin kuvittelin. NOh, sain sieltä muutaman ystävän lisää, ehkä se oli se suurin anti koko projektista.
Wanha Satama oli kiva paikka fiilistellä muiden käsityöläisten kanssa.

Luuta-kissat, eli tervetuloa-kyltit.

Kauratyynyt, tilkkutyönä.
Kaikenlaista tuli ommeltua ja suunniteltua, kiitos Tilda-kirjojen luojan. Sain kirjoista paljon inspiraatiota.


Ihanat Tilda-kirjat











Tilda-kirjat



Kommentit

  1. Mä muistan kun esittelit näitä ekan kerran ja sait myös nyt ihan Tildan lumoihin. Nyt en olekaan pitkään aikaan tehnyt mitään tilda ompeluksia. Mielessä olisi kyllä yksi. Saa nähdä josko tästä saisi taas inspiraatiota lisää. Sun teksti oli semmoinen surullisen hauska, vähän nauratti 😃

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu apulainen

Aurinkoisena päivänä pitäisi tietysti sännätä ulos hiihtelemään tai samoilemaan koiran kanssa metsään. Juu, näin muut tekevät. Minäpä säntäsin lankapussille haromaan sopivan väristä puuvillalankaa ja aloin virkata kettua. Onneksi löytyi oranssia, sillä sain pyynnön virkata tutulleni kameraan koristeeksi lapsikuvauksia varten ketunpään tai jonkun muun koristeen. Kettuhan se tulla tupsahti koukulta. Tästä tuli vähän litteä ja soikea, kun ajattelin ettei se saisi olla kuvaajan tielläkään, mutta tarpeeksi iso, että lapsi sen näkisi. Eikä ihan oikean ketun näköinen tullut, mutta ehkäpä se toimii paremmin, kun voi arvailla, että mikä se siinä kameran objektiivissa keikkuu...Hauska oli tämä pieni projekti. Tietenkin kissa Kehrääväinen aina tarkkana kuin porkkana seuraamassa lankoja ja eukkonsa puuhia. Vihreä villahuivin poimuista nosti päätään viekas ja pieni kettu...huuuu.....Toivottavasti tästä on hupia lapsikuvauksissa.

" virkattu pitsisukka"

sukan aloitus Lunta, rakeita ja vettä on tullut siihen malliin pitkin päivää, että päätin suosiolla pysyä hetken aikaa pirtissä ja aloittaa sukan virkkaamisen. Näin Novitan sukkalehdessä mallin, sen nimi on " päiväunia". En ole paljoakaan neulonut sukkia, joten virkkaaminen sopii oikein hyvin minulle. Sukka aloitetaan virkkaamalla kärjestä ylöspäin ja kantapää tehdään viimeisenä. Valitsin vaalean langan ja ohjeessa suositeltiin Novitan Nalle-lankaa, joten sitä ostin. valpas apulainen Pieni karvainen apulaiseni seuraili valppaana tekemisiäni ja kurkisteli välillä ikkunastakin. Jouduin aluksi purkamaan alun, koska virkkasin ohjeen mukaisella koukulla, mutta vaihdoinkin sen numeroa pienempään, sillä käsialani on löysä jo muutenkin, niin liian isohan tuosta sukasta olisi tullut. Ei se mitään, se purkaminen siis, onhan tässä aikaa. Näkyyhän tuota lunta tulevan vieläkin, joten jatkan virkkaamista. kantapään kohta sukassa En olekaan aikaisemmin t

" House of Lola - kotikutsuilla "

Ajelen ystäväni kanssa kiemurtelevaa pikkutietä kohti naapuri kylää. Puhelemme viimeisimmät kuulumiset ja löydämme tällä kertaa eksymättä perille. Talon emäntä ottaa avosylin vastaan ja iloinen nauru raikaa jo eteisessä ja valloitamme sohvan nurkan ja esittely voi alkaa.   Nyt on oiva tilaisuus hankkia edullisesti huippulaadukkaita ja kauniita vaatteita kesän menoihin. Kotimyyntikut on hyvä syy kutsua kavereita kylään ja pitää hauskaa samalla, kun vaatteita hypistellään ja sovitellaan. Kilvan kehumme toisiamme ja innostun itsekin taas sovittelemaan, vaikka ei minun pitänyt mitään tällä kertaa tilata. Niin siinä vain aina käy, että muutama luomus tulee hankittua...niin nytkin, mutta saimmehan tänään alennusta...on super-sunnuntai ja voi löytää hyvinkin edullisesti laadukasta kaapin täytteeksi..tarkoitan tietysti ylleen..... rekin luona hypistelyä Pidän näistä vaatteista, koska ne ovat laadukkaita ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Nämä ovat suunniteltu aikuisille naisille