Siirry pääsisältöön

Keskellä korpea odotti yllätys...kioski












Aurinkoisena päivänä oli kiva lähteä pienelle retkelle. Ei muuta kuin auto tienpäälle ja menoksi.








Maisemat olivat huikaisevat. Kumpuilevia keltaisia peltoja ja sinistä taivasta. Tienvarteen ei oikein voinut kunnolla pysähtyä takana ajavien autojen vuoksi, siksi nappasinkin auton ikkunasta kuvan. Ikkunaa auki ruuvatessa tulvahti makeinen niittykukkien ja rypsinsekainen tuoksu nenään. Kesän tuoksu.






Pusula on nimenä aika huvittava. Mieleen tulevat tietysti lukemattomat pariskunnat pussailemassa kylän raitilla, mutta eihän siellä sellainen näky odottanut. Ihan normaalia kylän elämää vain....







Pusulassa on kaunis pieni kirkko. Yllättävää on, että hautoja on aivan kirkon lähellä. Hetkeksi surullinen ajatus pyyhkäisee mielessä, sillä ruostuneen ristin teksti paljasti, että pienet lapset siihen on haudattu....







Kirkon tapulista vielä kuva ja vilkaisu kirkolle päin - idyllinen paikkakunta.








Sitten koin kyllä todella suuren elämyksen. Tien vierellä nököttää pieni kioski. Somerjoen kioski. Herranen aika sentään, sinne on päästävä. Rauli Baddin Somerjoen isän pitämä kioski oli aikoinaan ilmeisesti varsin suosittu nuorison notkumapaikka. Voin kuvitella nuorisoa hengailemassa kioskin liepeillä ja lähimetsikössä. Somerjoen pojatkin olivat välillä olleet kioskilla myymässä.


Kioskin valikoimista piti saada tietysti voisilmäpulla ja tee ja fanituotteitakin löytyi. Kotiin lähti  muistoksi musta T-paita ja pipo, Baddingin kuvalla tietysti :).







Entisajan tunnelmaa. Hienosti oli kioski somistettu, yksinkertaisesti ja kauniisti. Pari pirtin pöytääkin oli ja punaruutuinen pöytäliina ja punainen pelargonia pöydällä. En usko, että tuon söpömpää kioskia löytyy mistään muualta.





Punaiset lyhdyt piristävät somasti kioskin seinää.






Tikanheittoakin olisi voinut harrastaa. Ehkäpä nuoriso silloin aikoinaan heitti läpän lisäksi myös tikkaa. Pitääkin hommata omalle mökille tikkataulu. Ihan mukavaa hommaa itikan läiskinnän lisäksi...







Kioskin takaa lähtee polku Baddingin kotiin. Sinne se Rauli-poika oli lampsinut vanhempiansa tapaamaan. Luonto olikin ollut Somerjoen pojille tärkeä. Ketunpoikien seuraaminen, kalastaminen ja metsässä vaeltaminen olivat tuttua jo pienestä saakka. Luonnosta Badding ehkä sai innoitusta laulujen sanoituksiinsa.



Kahvitellessamme kioskilla ukko-kulta oli ajatellut, että : " Täällä se Rauli on poikasena touhuillut"..ihan kananlihalle oli ukko-kullan käsivarret...kunnon fanimeininkiä. Ukolle se paita ja pipokin ostettiin....toivottavasti se paita kitsahtaa pesussa niin minä saan sen paidan ;).







Rauli luultavasti kioskilla istuksimassa. Tämä kuva on otettu valokuvasta, mikä oli kioskin viereen rakennetussa info-taulussa.




Nämä kuvat ovat myös infopaikasta napattuna.





Surullista, että Badding nukkui pois liian aikaisin. Olisi varmasti vielä lauluja syntynyt enemmänkin.





Someron kaupunki oli hauskasti oivaltanut hyödyntää Baddingin laulun sanoituksia ja tässä yksi.






Yllätyksiä riitti paluumatkallekin. " Kasvihuoneilmiön" metsikössä olikin olohuone. Sinne vain hetkeksi luonnosta nauttimaan. Kasvihuoneilmiö on sisustajan paratiisi. Sieltä kyllä löytää kaikkea mahdollista ja mahdotonta kotiin niin sisälle kuin uloskin. Kannattaa pistäytyä sielläkin.












Nyt on tynnyrisauna saanut pahan kilpailijan.   Markkinoille on ilmaantunut " Iglusauna ". Ihan hauskan näköinen pömpeli. Tässä on pieni savusauna. Tuoksu sen sisällä oli kyllä aidon savusaunan hajuinen ja mikä ettei tuommoinen menetteleisi järven rannalla...




Savusaunan lisäksi pihalla oli isompikin sauna ja huussikin on tuolla mallilla olemassa.






Omalle mökille olisi kyllä tuommoinen lehmäpatsas paikallaan...hauskoja elämyksiä tarjosi myös Kasvihuoneilmiö.

Ei sitä aina tarvitse kauas lähteä eikä mitään erikoisempaa olla. Kauniit maisemat jo itsessään olivat tämän päivän parhainta antia.

Näillä kokemuksilla jaksaa taas vähän aikaa sätkiä :).

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu apulainen

Aurinkoisena päivänä pitäisi tietysti sännätä ulos hiihtelemään tai samoilemaan koiran kanssa metsään. Juu, näin muut tekevät. Minäpä säntäsin lankapussille haromaan sopivan väristä puuvillalankaa ja aloin virkata kettua. Onneksi löytyi oranssia, sillä sain pyynnön virkata tutulleni kameraan koristeeksi lapsikuvauksia varten ketunpään tai jonkun muun koristeen. Kettuhan se tulla tupsahti koukulta. Tästä tuli vähän litteä ja soikea, kun ajattelin ettei se saisi olla kuvaajan tielläkään, mutta tarpeeksi iso, että lapsi sen näkisi. Eikä ihan oikean ketun näköinen tullut, mutta ehkäpä se toimii paremmin, kun voi arvailla, että mikä se siinä kameran objektiivissa keikkuu...Hauska oli tämä pieni projekti. Tietenkin kissa Kehrääväinen aina tarkkana kuin porkkana seuraamassa lankoja ja eukkonsa puuhia. Vihreä villahuivin poimuista nosti päätään viekas ja pieni kettu...huuuu.....Toivottavasti tästä on hupia lapsikuvauksissa.

" virkattu pitsisukka"

sukan aloitus Lunta, rakeita ja vettä on tullut siihen malliin pitkin päivää, että päätin suosiolla pysyä hetken aikaa pirtissä ja aloittaa sukan virkkaamisen. Näin Novitan sukkalehdessä mallin, sen nimi on " päiväunia". En ole paljoakaan neulonut sukkia, joten virkkaaminen sopii oikein hyvin minulle. Sukka aloitetaan virkkaamalla kärjestä ylöspäin ja kantapää tehdään viimeisenä. Valitsin vaalean langan ja ohjeessa suositeltiin Novitan Nalle-lankaa, joten sitä ostin. valpas apulainen Pieni karvainen apulaiseni seuraili valppaana tekemisiäni ja kurkisteli välillä ikkunastakin. Jouduin aluksi purkamaan alun, koska virkkasin ohjeen mukaisella koukulla, mutta vaihdoinkin sen numeroa pienempään, sillä käsialani on löysä jo muutenkin, niin liian isohan tuosta sukasta olisi tullut. Ei se mitään, se purkaminen siis, onhan tässä aikaa. Näkyyhän tuota lunta tulevan vieläkin, joten jatkan virkkaamista. kantapään kohta sukassa En olekaan aikaisemmin t

" House of Lola - kotikutsuilla "

Ajelen ystäväni kanssa kiemurtelevaa pikkutietä kohti naapuri kylää. Puhelemme viimeisimmät kuulumiset ja löydämme tällä kertaa eksymättä perille. Talon emäntä ottaa avosylin vastaan ja iloinen nauru raikaa jo eteisessä ja valloitamme sohvan nurkan ja esittely voi alkaa.   Nyt on oiva tilaisuus hankkia edullisesti huippulaadukkaita ja kauniita vaatteita kesän menoihin. Kotimyyntikut on hyvä syy kutsua kavereita kylään ja pitää hauskaa samalla, kun vaatteita hypistellään ja sovitellaan. Kilvan kehumme toisiamme ja innostun itsekin taas sovittelemaan, vaikka ei minun pitänyt mitään tällä kertaa tilata. Niin siinä vain aina käy, että muutama luomus tulee hankittua...niin nytkin, mutta saimmehan tänään alennusta...on super-sunnuntai ja voi löytää hyvinkin edullisesti laadukasta kaapin täytteeksi..tarkoitan tietysti ylleen..... rekin luona hypistelyä Pidän näistä vaatteista, koska ne ovat laadukkaita ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Nämä ovat suunniteltu aikuisille naisille