Siirry pääsisältöön

Aapo-koira juoruaa Lissu-kissasta





Hohhoijaa, että ramasoo. Minä makkaelen kyllä tässä sohvalla vaekka oovat kieltänneet. Onhan tuo Kissakii ihan missä sattuu. Sen nimi on Lissu ja oli tiällä emännöimässä ennen minua. Tykkeen kyllä siitä , mutta se ei taija välittee minusta. Sillä on muutennii ihan kummallisia tapoja. Jatkuvaan on haestelemassa ja nääkkimässä emännän horsmia. Eekös ne kissat oo petoja? Saalistaavat hiiriä? No tämä kissa ee kyllä semmosia oo nähnykkää, ku kerta tyytyy kukkien varsia nyhtämmään.









Siinä se on tuas nyhtämässä eokon kukkia. Eepä kestänä kaavaan , kun nuo kukat ol sipastu huiviin. Emäntä ee ihan kaaheesti siitä tykännä. Oli suanu nuo horsmat synttärlahjaks siltä pieneltä tirriäiseltä, joka kääpi tiällä välillä hämmentämässä meejän raahoo. Tirriäinen taetaa olla nykyään se emännän rakkain otus...mokoma. Minä oon kyllä varma kakkonen ja se Lissu on kolomonen kyllä.







Nyt piti noosta ihan kahtommaan, että mittee siellä ulukona nyt tapahtuu. Välillä kääpi orava tuossa parvekkeella notkumassa ja sitten tietennii se Lissu-kissa suapi siellä olla. Se vonkoo kaaheesti pihalle tuossa oven eessä. Meenoo ihan korvat särkyä siihen mooruumisseen.









Siinä se tuas vahtii eokon laetoksia.Eokko on hakena ulukoo syreeniä puskan pöövälleen ja tuo ryökäle meenoo ne tuas syyvä tae aenakkii työntää nokkoosa sinne. Sillä on kumma tapa juuvakkii tuosta veskupista, missä nuita syreeniä on. Ee kunnon veskuppi kelepoo, pittää olla kukilla makustettua lientä. Kummallinen otus.







Minä kään lenkillä eokon kanssa ja tältä se mualima näätästää koeran näkövinkkelistä. Ol muute ihan hirveesti nuita valakosia muassa kevvväämmällä. Jottain vuokkoja kuulema. Emäntä kuluki sen räpsivän laatikkosa kansa ihan himona metissä ja meekäläenen tietennii mukana juosta jolokottel.









Välillä tulloo kuuma ja pittää pänttäätyä muata vaekka keskelle tietä ja ee aena ies huvita kiäntyä minnekä tuo emäntä oes viemässä. Oottakoon sekunnin, että huiloon ja mietin, että kannattaako tästä noosta. Emäntä antaa pienen hetken miettiä ja sitten minä kyllä noosen tästä sen mieliks. Olokoon, männään sitte sinne minne se eokko tahtoo.Ite se kyllä suapi pysähellä se räpsivän laatikkosa kanssa minne tahtoo. Nyttii kyykkii tuossa ja räpsii kuvia. nii, kuvia se sano.




NO ohhoh, ottipa se oovon kuvan. Mittee ihmeellistä nuissa on? Jaa...on niin iiihanan sininen taevas.










Lissu-kissa makkoo sängyssä..ja ihan joka paekassa , missä vuan keksii muata. Minä en ies piäse noosemaan niihin kaekkiin paekkoihin, missä se millonnii kuleksii. Siitä oon kyllä vähän katteellinen, mutta oon minäkii tuon toesen tuolin vallottanu.








Tässä tuolissa minä tykkeen muata ja tästä on hyvä seorata mittee ne immeiset puuhoo millonnii.









Heh heh... kyllä myö Lissun kansa salloo naarettiin, ku emännän laetokset retkahti pahan kerran. Ee kuulema männy ihan niin ku römsöössä. Ee taeja eokko-parka olla ihan parraimmasta piästä hoetammaan kukkiansa.









Tuo Lissu-kissa se hoetaa nätisti tuota kukkoo. Napsii siitä kuivuneita osia poekkeen ja sitä ee eokko ymmärrä tuaskaan.









Annan minä joskus muata sen kissan vieressäkkii. Tästä sängystä on hyvä kurkkia ulos ja päevystee.











Vuan siellä se tuas makkaeloo. On vallannu nyt sen  pienen tirriäesen tuolin. Tosin taetaa nykyään olla jo pien tuo tuoli sille tirriäeselle. Pitäköön tuo kissan rutale sen sitte.








Ee muuta ku , että pitäkee ihtenne kuosissa ja nähhään tuas. Terveesin Aapo-koera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu apulainen

Aurinkoisena päivänä pitäisi tietysti sännätä ulos hiihtelemään tai samoilemaan koiran kanssa metsään. Juu, näin muut tekevät. Minäpä säntäsin lankapussille haromaan sopivan väristä puuvillalankaa ja aloin virkata kettua. Onneksi löytyi oranssia, sillä sain pyynnön virkata tutulleni kameraan koristeeksi lapsikuvauksia varten ketunpään tai jonkun muun koristeen. Kettuhan se tulla tupsahti koukulta. Tästä tuli vähän litteä ja soikea, kun ajattelin ettei se saisi olla kuvaajan tielläkään, mutta tarpeeksi iso, että lapsi sen näkisi. Eikä ihan oikean ketun näköinen tullut, mutta ehkäpä se toimii paremmin, kun voi arvailla, että mikä se siinä kameran objektiivissa keikkuu...Hauska oli tämä pieni projekti. Tietenkin kissa Kehrääväinen aina tarkkana kuin porkkana seuraamassa lankoja ja eukkonsa puuhia. Vihreä villahuivin poimuista nosti päätään viekas ja pieni kettu...huuuu.....Toivottavasti tästä on hupia lapsikuvauksissa.

" virkattu pitsisukka"

sukan aloitus Lunta, rakeita ja vettä on tullut siihen malliin pitkin päivää, että päätin suosiolla pysyä hetken aikaa pirtissä ja aloittaa sukan virkkaamisen. Näin Novitan sukkalehdessä mallin, sen nimi on " päiväunia". En ole paljoakaan neulonut sukkia, joten virkkaaminen sopii oikein hyvin minulle. Sukka aloitetaan virkkaamalla kärjestä ylöspäin ja kantapää tehdään viimeisenä. Valitsin vaalean langan ja ohjeessa suositeltiin Novitan Nalle-lankaa, joten sitä ostin. valpas apulainen Pieni karvainen apulaiseni seuraili valppaana tekemisiäni ja kurkisteli välillä ikkunastakin. Jouduin aluksi purkamaan alun, koska virkkasin ohjeen mukaisella koukulla, mutta vaihdoinkin sen numeroa pienempään, sillä käsialani on löysä jo muutenkin, niin liian isohan tuosta sukasta olisi tullut. Ei se mitään, se purkaminen siis, onhan tässä aikaa. Näkyyhän tuota lunta tulevan vieläkin, joten jatkan virkkaamista. kantapään kohta sukassa En olekaan aikaisemmin t

" House of Lola - kotikutsuilla "

Ajelen ystäväni kanssa kiemurtelevaa pikkutietä kohti naapuri kylää. Puhelemme viimeisimmät kuulumiset ja löydämme tällä kertaa eksymättä perille. Talon emäntä ottaa avosylin vastaan ja iloinen nauru raikaa jo eteisessä ja valloitamme sohvan nurkan ja esittely voi alkaa.   Nyt on oiva tilaisuus hankkia edullisesti huippulaadukkaita ja kauniita vaatteita kesän menoihin. Kotimyyntikut on hyvä syy kutsua kavereita kylään ja pitää hauskaa samalla, kun vaatteita hypistellään ja sovitellaan. Kilvan kehumme toisiamme ja innostun itsekin taas sovittelemaan, vaikka ei minun pitänyt mitään tällä kertaa tilata. Niin siinä vain aina käy, että muutama luomus tulee hankittua...niin nytkin, mutta saimmehan tänään alennusta...on super-sunnuntai ja voi löytää hyvinkin edullisesti laadukasta kaapin täytteeksi..tarkoitan tietysti ylleen..... rekin luona hypistelyä Pidän näistä vaatteista, koska ne ovat laadukkaita ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Nämä ovat suunniteltu aikuisille naisille