Siirry pääsisältöön

Ystävälle säärystimet ja kissakin kirjaimellisesti hieroi tuttavuutta säärystimien kanssa...

Minulla on ystävä, joka tietää, mitä tahtoo ja kissa, joka tietää , miten eukon kuvaussessiot pilataan. Siinäpä oiva yhdistelmä aloittaa säärystimien neulominen.

Ystäväni tahtoi siis ruttuiset, neulotut säärystimet. Lähetin hänet ensin langan ostoon ja tulihan sieltä lankaa, mutta väärää. Tai oli se ihan oikeaa, mutta pähkäilin, että ehkä olisi hyvä neuloa säärystimet kestävästä sukkalangasta...ei ihan ohuen ohuesta puuvillalangasta..näin talven tehdessä tuloaan.

Jo samana iltana sain uudet langat ja ei muuta, kuin vain puikot heilumaan, kunhan olin ensin pähkäillyt sopivan silmukkamäärän luotavaksi puikoille. Ajattelin, että 12 silmukkaa riittää  per puikko ja aloitin neulomisen.

Oli puhetta, että rutussa saisivat säärystimet olla...heti ensimmäiseksi tulikin mieleeni vauvan " juna-sukka ", sehän on kivasti rutussa. Sovelsin sitä ja se kelpasi myös ystävälleni.




Säärystimet 7-veljes langasta




" No nyt ovat valmiit ", ajattelin, mutta pirautus kaverille paljasti, etteivät suinkaan vielä valmiit olleet. Ystäväni halusi niihin kukkia....No niin, ajattelin, että siitä toisesta langastahan tulisi kauniita kukkasia. Muutaman purettuani, sain aikaiseksi sopivan näköisiä, jotka kelpasivat laatutietoiselle kaverillenikin. Ei pidä ajatella, että kaverini olisi aivan mahdoton, ei suinkaan, hän vain tietää , mitä tahtoo ja täytyyhän sitä kunnioittaa.

Hätäisenä ihmisenä kävin kuitenkin kuvaamassa säärystimet ulkona, koska aurinko pilkisteli juuri sopivasti ja ajattelin, että itselleni jättäisin ne tälläiseksi, ilman kukkia. Mielessäni oli alun perin sellainen hieno stailattu kuva, missä ystäväni istuisi ulkona metsässä kiven päällä ja auringon säteet kimmeltäisivät ihanasti kanervikossa...mutta täräytin kuvan omista kintuistani. Ei tässä joudeta metsään juoksemaan kuvien perässä....





kiva lanka, Novitan Elegia
 Mietin, että tuo Novitan Elegia sopisi huivilangaksi ja tutustuttuani siihen, huomasin, että aivan ihana lanka onkin. Juuri sopiva kukkasten virkkaamista varten. Värit vaihtuvat hitaasti vaaleasta tummempaan ja kukat saivat somasti sävyjä. Näin kukkasista tuli elävämmän näköisiä.

Huivi tuosta tulee vielä " vaativalle " ystävälleni, kunhan vain kerkeän ...jonkinsortin tuubihuivi pitäisi olla, kuulemma. " Katsotaan, mitä syntyy", ajattelin salaa mielessäni.




säärystimet


Ihan kelpo säärystimet tulikin. Tässä ilman kukkasia.


Ahkera apulainen, Lissu-kissa

Ja tässä kukkasten ja kissankin kera. Minun täytyy ilmeisesti aivan salassa kuvailla tai vaihtaa kuvauspaikkaa, sillä kissan runtti tulee aina hieromaan tuota tuolia ja käpälöimään töitäni, kun yritän keskittyä kuvaamiseen ja sitten minulta meneekin kivasti hermot tuohon kattiin...Todellakin kissa kävi " hieromasssa " tuttavuutta, kyllä sitten täytyy olla hyvät säärystimet, kun kissallekin ne kelpaa.




Valmiit säärystimet

Ihan kivat niistä tulikin myös kukkasten kanssa. Saapa nähdä, mitä ystäväni näistä tuumaa...tehdäänkö lisää krumeluuria vai välttääkö tuollaisena.



Lissu-kissa viattoman näköisenä...


Kissa makailee nyt tyytyväisenä ja viattoman näköisenä, eikä ymmärrä aiheuttaneensa eukolleen mielipahaa...mitä nyt pikkuisen hieroin niitä säärystimiä ja kiehnäsin sitkeästi eukon kameran tiellä...mutta sellaista se on elukka-perheessä.

Toivottavasti ystäväni ei vallan tukehdu kissan karvoihin säärystimiä sovitellessaan...





Kommentit

  1. Tiedän kissanomistajana minäkin miten tuskastuttavaa kuvaaminen saattaa välillä kissan kiehnätessä neuletyön ympärillä. Ihanasti kirjoitettu. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu apulainen

Aurinkoisena päivänä pitäisi tietysti sännätä ulos hiihtelemään tai samoilemaan koiran kanssa metsään. Juu, näin muut tekevät. Minäpä säntäsin lankapussille haromaan sopivan väristä puuvillalankaa ja aloin virkata kettua. Onneksi löytyi oranssia, sillä sain pyynnön virkata tutulleni kameraan koristeeksi lapsikuvauksia varten ketunpään tai jonkun muun koristeen. Kettuhan se tulla tupsahti koukulta. Tästä tuli vähän litteä ja soikea, kun ajattelin ettei se saisi olla kuvaajan tielläkään, mutta tarpeeksi iso, että lapsi sen näkisi. Eikä ihan oikean ketun näköinen tullut, mutta ehkäpä se toimii paremmin, kun voi arvailla, että mikä se siinä kameran objektiivissa keikkuu...Hauska oli tämä pieni projekti. Tietenkin kissa Kehrääväinen aina tarkkana kuin porkkana seuraamassa lankoja ja eukkonsa puuhia. Vihreä villahuivin poimuista nosti päätään viekas ja pieni kettu...huuuu.....Toivottavasti tästä on hupia lapsikuvauksissa.

" virkattu pitsisukka"

sukan aloitus Lunta, rakeita ja vettä on tullut siihen malliin pitkin päivää, että päätin suosiolla pysyä hetken aikaa pirtissä ja aloittaa sukan virkkaamisen. Näin Novitan sukkalehdessä mallin, sen nimi on " päiväunia". En ole paljoakaan neulonut sukkia, joten virkkaaminen sopii oikein hyvin minulle. Sukka aloitetaan virkkaamalla kärjestä ylöspäin ja kantapää tehdään viimeisenä. Valitsin vaalean langan ja ohjeessa suositeltiin Novitan Nalle-lankaa, joten sitä ostin. valpas apulainen Pieni karvainen apulaiseni seuraili valppaana tekemisiäni ja kurkisteli välillä ikkunastakin. Jouduin aluksi purkamaan alun, koska virkkasin ohjeen mukaisella koukulla, mutta vaihdoinkin sen numeroa pienempään, sillä käsialani on löysä jo muutenkin, niin liian isohan tuosta sukasta olisi tullut. Ei se mitään, se purkaminen siis, onhan tässä aikaa. Näkyyhän tuota lunta tulevan vieläkin, joten jatkan virkkaamista. kantapään kohta sukassa En olekaan aikaisemmin t

" House of Lola - kotikutsuilla "

Ajelen ystäväni kanssa kiemurtelevaa pikkutietä kohti naapuri kylää. Puhelemme viimeisimmät kuulumiset ja löydämme tällä kertaa eksymättä perille. Talon emäntä ottaa avosylin vastaan ja iloinen nauru raikaa jo eteisessä ja valloitamme sohvan nurkan ja esittely voi alkaa.   Nyt on oiva tilaisuus hankkia edullisesti huippulaadukkaita ja kauniita vaatteita kesän menoihin. Kotimyyntikut on hyvä syy kutsua kavereita kylään ja pitää hauskaa samalla, kun vaatteita hypistellään ja sovitellaan. Kilvan kehumme toisiamme ja innostun itsekin taas sovittelemaan, vaikka ei minun pitänyt mitään tällä kertaa tilata. Niin siinä vain aina käy, että muutama luomus tulee hankittua...niin nytkin, mutta saimmehan tänään alennusta...on super-sunnuntai ja voi löytää hyvinkin edullisesti laadukasta kaapin täytteeksi..tarkoitan tietysti ylleen..... rekin luona hypistelyä Pidän näistä vaatteista, koska ne ovat laadukkaita ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Nämä ovat suunniteltu aikuisille naisille