Siirry pääsisältöön

" Langat vievät välillä mennessään..."

Aurinko paistaa ja lunta sataa, taitaa tulla kesä...Huhtikuuta jo eletään ja lunta viskoo...
Olin ajatellut säästää virkkaus ja neulejutut suosiolla syksymmäksi, mutta tuli niin talvinen olo katsoessani olohuoneen ikkunasta ulos, että voinen sivuta nyt tätä aihetta.


virkatut lapaset
Minä en kovin hirveästi neulo vaan virkkailen mieluummin, sillä virkatessa ei hartiani mene niin juntturaan kuin neuloessa. Meillä päin on aina puhuttu neulomisesta, jossain päin Suomea kudotaan lapasia ja sukkia, minä neulon ...Ihastuin Suomenlampaan villaan, virkkasin paksusta langasta lapaset ja sitten " pörrötin " ne harjaamalla. Erittäin ihana villalanka, ei kutita  ja todella lämpimät kädessä. Löysin tuota kotimaista lankaa Mikkelistä, Pirtinkehräämöstä.

Mattojakin olen virkannut matonkuteesta ja tossuja. Mattoja olisi  ihan kiva tehdä enemmänkin, mutta se on minulle raskasta puuhaa. Siinä jos missä menee hartiat jumiin ellei muista pitää taukoja. Minulle on vaikeaa pysyä kohtuudessa...uppoudun täysillä ja annan langan viedä ja sitten virkkaan itseni kipeäksi. Yritän opetella pysymään kohtuudessa...



Saunatossut, matonkuteesta.

Tossuja matonkuteesta, Lankava Oy

Mauno-kissalle maistui uni maton päällä.

Nalle-langasta tossut.

Nalle-langasta tossut

Virkkaaminen koukuttaa ja rentouttaa. Ei stressi paina, kun virkkaa eikä olo sellaista oloa, että aika menisi hukkaan, jos vain tuijottaisi televisiota...paheensa kullakin :D .


lisää tossuja
Väreistä saa voimaa. En jaksa montaa samanväristä tossua vääntää...maailma on värejä pullollaan. Käytetään niitä. Värit tuovat iloa ja hyvää mieltä :D. Tai niin ainakin luulin...nimittäin neuloin äidilleni " hypistelymuhvin ". Virkkasin siihen ruusuja ja ompelin nappeja hypisteltäväksi ja sisäpuolellekin virkkasin erilaisia pintoja, mitä olisi ehkä mukava sormin tunnustella. Väärin, äitini kyllä ihailee hänen mielestään taitavaa käsityötä ja ilmeisesti pitää kukista. Sisareni oli koettanut kerran rauhoitella äitiä tuomalla muhvin syliin niin äitini oli silmät leiskuen tuijottanut sisartani ja mäiskäyttänyt muhvilla pöytään...että häntä ei tällaisilla lapsellisilla tempuilla huijata...ehkä sitten joskus myöhemmin se tulee oikeaankin käyttöön....mutta yritin parhaani. Olin kuullut, että muistisairaat rauhoittuisivat , kun saisivat levottomille sormilleen tekemistä ja samalla katseltavaa.Arvelin, että nyt, tässä se on hyödyllinen tuota ja mieleinen tehtävä, tällä minä valloitan maailman...pieleen meni sekin arvelu, mutta yritystä minulla kyllä aina löytyy ja ideoita vaikka muille jakaa. Kokeilen edelleen sitkeästi kaikenlaista, ehkä minua joskus onnistaakin.


Hypistelymuhvi äidilleni










Kommentit

  1. Hypistelymuhvi on ihanan värikäs! Ja kylmät sormetkin pysyy lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin äidilleni mieluisat värit ja äitini pitää kukkasista, niin kuin itsekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu apulainen

Aurinkoisena päivänä pitäisi tietysti sännätä ulos hiihtelemään tai samoilemaan koiran kanssa metsään. Juu, näin muut tekevät. Minäpä säntäsin lankapussille haromaan sopivan väristä puuvillalankaa ja aloin virkata kettua. Onneksi löytyi oranssia, sillä sain pyynnön virkata tutulleni kameraan koristeeksi lapsikuvauksia varten ketunpään tai jonkun muun koristeen. Kettuhan se tulla tupsahti koukulta. Tästä tuli vähän litteä ja soikea, kun ajattelin ettei se saisi olla kuvaajan tielläkään, mutta tarpeeksi iso, että lapsi sen näkisi. Eikä ihan oikean ketun näköinen tullut, mutta ehkäpä se toimii paremmin, kun voi arvailla, että mikä se siinä kameran objektiivissa keikkuu...Hauska oli tämä pieni projekti. Tietenkin kissa Kehrääväinen aina tarkkana kuin porkkana seuraamassa lankoja ja eukkonsa puuhia. Vihreä villahuivin poimuista nosti päätään viekas ja pieni kettu...huuuu.....Toivottavasti tästä on hupia lapsikuvauksissa.

" virkattu pitsisukka"

sukan aloitus Lunta, rakeita ja vettä on tullut siihen malliin pitkin päivää, että päätin suosiolla pysyä hetken aikaa pirtissä ja aloittaa sukan virkkaamisen. Näin Novitan sukkalehdessä mallin, sen nimi on " päiväunia". En ole paljoakaan neulonut sukkia, joten virkkaaminen sopii oikein hyvin minulle. Sukka aloitetaan virkkaamalla kärjestä ylöspäin ja kantapää tehdään viimeisenä. Valitsin vaalean langan ja ohjeessa suositeltiin Novitan Nalle-lankaa, joten sitä ostin. valpas apulainen Pieni karvainen apulaiseni seuraili valppaana tekemisiäni ja kurkisteli välillä ikkunastakin. Jouduin aluksi purkamaan alun, koska virkkasin ohjeen mukaisella koukulla, mutta vaihdoinkin sen numeroa pienempään, sillä käsialani on löysä jo muutenkin, niin liian isohan tuosta sukasta olisi tullut. Ei se mitään, se purkaminen siis, onhan tässä aikaa. Näkyyhän tuota lunta tulevan vieläkin, joten jatkan virkkaamista. kantapään kohta sukassa En olekaan aikaisemmin t

" House of Lola - kotikutsuilla "

Ajelen ystäväni kanssa kiemurtelevaa pikkutietä kohti naapuri kylää. Puhelemme viimeisimmät kuulumiset ja löydämme tällä kertaa eksymättä perille. Talon emäntä ottaa avosylin vastaan ja iloinen nauru raikaa jo eteisessä ja valloitamme sohvan nurkan ja esittely voi alkaa.   Nyt on oiva tilaisuus hankkia edullisesti huippulaadukkaita ja kauniita vaatteita kesän menoihin. Kotimyyntikut on hyvä syy kutsua kavereita kylään ja pitää hauskaa samalla, kun vaatteita hypistellään ja sovitellaan. Kilvan kehumme toisiamme ja innostun itsekin taas sovittelemaan, vaikka ei minun pitänyt mitään tällä kertaa tilata. Niin siinä vain aina käy, että muutama luomus tulee hankittua...niin nytkin, mutta saimmehan tänään alennusta...on super-sunnuntai ja voi löytää hyvinkin edullisesti laadukasta kaapin täytteeksi..tarkoitan tietysti ylleen..... rekin luona hypistelyä Pidän näistä vaatteista, koska ne ovat laadukkaita ja niissä on kivoja yksityiskohtia. Nämä ovat suunniteltu aikuisille naisille